Pelaaminen ukonilmalla

Pelaaminen ukonilmalla on KIELLETTY!
​​​​​​​Avoimella kentällä mailaa kädessään pitävä pelaaja on kuin elävä ukkosen johdatin. Pelaamaan ei missään tapauksessa pitäisi lähteä ukkosen ollessa lähistöllä.


  1. Henkilökunnalla ja muilla vastuuhenkilöillä on oikeus kieltää pelaaminen kentällä ja sulkea 1. ja 10. tii, kunnes vaara on ohitse. Tällöin lähtöaikoja siirretään mahdollisuuksien mukaan keskeytyksen verran eteenpäin.
  2. Mikäli olet jo kentällä ja ukkonen lähestyy, lopeta pelaaminen ja siirry suojaan. Älä käytä edes sateenvarjoa äläkä koske metalliseen kärryn kahvaan, vaan jätä varusteet kentälle ja lähde suojaan! Henkilökunta ilmoittaa joko henkilökohtaisesti tai sumutorvella, jos peli on keskeytettävä lähestyvän ukkosen vuoksi.
  3. Kentällä oleva pelaaja tekee viimekädessä itse ratkaisun pelin keskeyttämisestä. Älä jää odottamaan mahdollisia hälytyksiä, vaan siirry suojaan!
  4. Mene kyykkyyn, jos olet aukealla paikalla. Se on ainoa tapa suojautua keskellä golfkenttää, jos ukkonen on suoraan päällä.
  5. Vältä korkeita paikkoja, sillä salama isketyy helposti sellaiseen.
  6. Vältä myös liikkumista vesirajalla, sillä vesi johtaa sähköä hyvin.
  7. Pelattaessa järjestettyä kilpailua pelin mahdollisesta keskeyttämisestä vastaa kilpailunjohtaja. Pelin keskeyttämisestä tiedotetaan sumutorvella. Pelaajan on tällöin merkattava pallon paikka ja siirryttävä klubirakennukselle.
  8. Huomioithan kuitenkin, että kaikissa tilanteissa viime kädessä jokainen pelaaja on vastuussa omasta turvallisuudestaan! Aina kilpailunjohtaja tai henkilökunta ei ole tietoinen kentän toisella laidalla mahdollisesti vallitsevista sääolosuhteista. Sumutorvikaan ei välttämättä kuulu kentän jokaiseen laitaan.

  9. Henkilövahingon sattuessa soita tarvittaessa yleiseen hätänumeroon 112 sekä caddiemasterille 044 5661999. Caddiemaster opastaa pelastusauton paikalle. Mikäli henkilö on eloton, aloita paineluelvytys. Jatka painelua niin pitkään, kun pelastushenkilöstö on paikalla. Molemmilla klubeilla on defibrilaattori käytettvänä.
  10. Punaisen ristin elvytysohjeet: aikuisen elvytysohje tästä ja lapsen elvytysohje tästä!