Ellun Palsta

Löydät täältä kaikki kenttämestarin pelaajille suunnatut viestit kauden aikana.
Uusimmat terveiset ovat aina ylimmäisenä

18.6.2024

Tammi-operaatio on saatu päätökseen Nykälässä. 18 väylän oikealle puolelle on nyt istutettu 5 tammea ja out-rajaa on sitä myöten siirretty hieman tammien vasemmalle puolelle. Operaation tarkoitus on saada lyönnit suuntautumaan enemmälti väylän vasemmalle laidalle pois päin mökeistä. Toivottavasti tammet viihtyvät uudessa sijainnissaan.


12.6.2024

Huoltohallista kaikuvan paukutuksen perusteella väyläkoneen teroituksen yhteydessä leikkuuyksikön rullaan ollaan tällä samaisella hetkellä vaihtamassa (jälleen kerran) laakeria.

Laakerinvaihdon, perusleikkuiden, lyöntipaikkapaikkausten ja muun kentänhoidon lisäksi lyöntipaikat on tänään lannoitettu. Sopivasti juuri ennen sadetta.

Tässä mukana myös otos siitä, miltä näyttää kenttämestarin työpöytä. Eilen se oli vielä huomattavasti sotkuisempi, mutta yleensä se sisältää mitan, tilausvahvistuksia, karttoja, sadetuskapulan, ohjeita, hanskoja, maalia, hengityssuojan ja kastelujärjestelmän osia. Tietokonekkin yllättäen mahtuu pöydälle kaiken muun sekaan, se on nykyisin yksi kenttämestarin tärkeimmistä työkaluista, jolla tehdään muun muassa työvuorolistat, budjetit, suunnitelmat sekä tilaukset ja ohjataan osin leikkuurobottien toimintaa. Joten jos mestaria ei näy kentällä, se useimmiten tuijottelee kulmat kurtussa exceleitään.


4.6.2024

Terveisiä kiireiden keskeltä!

Tällä hetkellä tehdään töitä pienellä viiden hengen porukalla ja se saattaa välillä näkyä paikoitellen esimerkiksi ärsyttävän pitkänä raffina.

Tällä viikolla kentällä menossa jälleen kerran griinien kylvö ja sen lisäksi näkyvimpänä työnä pystyleikataan foreja.

8.5.2024

Hyvää huomenta! Sinne sukelsi sekä robotti että kenttämestari.
Kohta Nykälä avataan...

3.5.2024

Eilen aloitettiin ensimmäiset leikkuut roboteilla Nykälässä ja toppatakinkin sai jo unohtaa, tai ainakin jättää varalle auton perälle. Viheriöitä ei sentään vielä leikattu, ne saavat vielä rauhassa vihertyä. Vettä on järvessä jälleen niin runsaasti, että jopa kalat ovat tulleet kutemaan tiiboksiin! Kuvissa myös eilen kentällä vieraillut pikkuinen karvakaveri.


26.4.2024


Näin takatalven kupeessa on hyvä hetki pistää pallopiilot nurin.


19.4.2024

Golfkentän viikko kuvina: kentällä näkyviä töitä ovat olleet esimerkiksi viimeisien lumien poisto tärkeimmiltä alueilta, viheriöiden puhallus syksyn lehdistä, viheriöiden ja lyöntipaikkojen kalkitus, lingon aiheuttamien reikien paikkaus sekä esimerkiksi rangen lyöntipaikan ja "hasiendan" griinin holkitus ja rangen valmisteleminen avaamista varten. Hasiendan griinistä nousevat perunankokoiset kivet aiheuttavat holkkien väliin jäädessään hitusen harmia, siitä myös ohessa kuvatodisteita.

Näkymättömämpiä töitä ovat sitten olleet mm. osien etsiminen rikkoutuneisiin vehkeisiin, leikkureiden teroitus ja huolto sekä muut tulevaisuuden sovittavat asiat. ;)

Ja kun välillä ehtii pysähtyä, maailmasta löytyy kauniita hetkiä. Kuvien joukosta löytyy myös kenttämestarin keino rauhoittua työpäivän jälkeen. ;D


5.4.2024

Tekevälle sattuu ja taas oltiin lapiopuuhissa kun Polle jäi mahastaan hankeen kiinni. Sen verran on kantava hanki, että linkokin jäi mukavasti hangen päälle lepäämään. Onneksi tätäkään hommaa ei tarvitse tehdä yksin ja pian päästiin taas jatkamaan linkoamista.


2.4.2024

Tänään on het urakalla nopeutettu kevään tuloa! Kaskenmäki on hiekoitettu kokonaisuudessaan tänään ja linkoamispuuhat jatkuu.


22.3.2024

Onhan tuota lunta ehtinyt tänä talvena jo kertymään runsaasti! Kuvassa lingotaan griinejä puhtaaksi.


5.2.2024

Aamuhämärässä tehty kenttäkaivelututkimus osoittaa, että lunta viheriöillä on runsaasti, eikä jäätä ole päässyt muodostumaan lumen alle. Tilanne näyttää siis tähän mennessä erittäin hyvältä. Kenttähenkilökunta alkaa hyvissä ajoin valmistautumaan ylimääräisen lumen poistoon erityisen lumisilta ja varjoisilta paikoilta.

Hyvää golfkauden odotusta!


13.10.2023

Myrsky pyyhälsi toissailtana Nykälänniemen lävitse ja katkoi kentän puolelta toistakymmentä puuta, lisäksi risuja ja oksia paiskautui maahan ainakin kahden pääsiäiskokollisen verran. Tuhot on saatu pääosin korjattua.

Kastelujärjestelmä tyhjättiin onnistuneesti alkuviikosta, mutta kuten kuvasta näkyy, järven vedenpinta jatkaa uhkaavasti nousuaan. Vedenpaisumuksesta huolimatta griinit ovat ajankohtaan nähden hyväkuntoiset.


Klubin terassilasitus säilyi terassille lentäneistä isoista oksista huolimatta ehjänä

Kattoviheriö

15 viheriösadettimien tyhjäys meneillään, vettä on kentällä liiankin paljon

17 viheriö on valmiina talvehtimaan

3 viheriö etuysillä


2.10.2023

Jotkut saattavat ihmetellä miksi mestarin huoliryppy ei katoa otsalta, vaikka kausi alkaa lähenemään loppuaan ja mestarin kesäloma häämöttää. Mestarin suurimmat huolet ovat taas edessäpäin: syksyn märkyys ja tautipaine ovat täällä taas ja talvikin voi olla jälleen lämmin, surkea ja lumeton. Syksyn aikana tehtävillä toimenpiteillä pyritään alustamaan hyvää kentän talvehtimista sekä nopeaa kevään kasvuunlähtöä. Seuraava kausi on siis jo mielessä.

Viimeisin kuukausi kentällä on hujahtanut pienellä porukalla. Lämpimänä jatkunut syksy on pitänyt heinän kasvussa ja kenttähenkilökunnan kiireisinä rutiinileikkuiden parissa. Kiireestä huolimatta saimme isoimmatkin työt tehtyä: tiiboksit on ilmastettu, kylvetty ja hiekoitettu sekä viheriöille on tehty syyskylvö. Nyt keskitymme pitämään viheriöt roskattomina ja kuivina. Aamuisin tehtävillä kasteenpoistoilla pyritään pitämään viheriöt homeettomina. Kasteenpoisto tehdään vielä toistaiseksi sadettamalla. Kastelujärjestelmän tyhjäyksen jälkeen kasteenpoisto suoritetaan muilla menetelmillä kuten harjalla tai köydellä.

Sateista huolimatta kenttä on kestänyt märkyyttä yllättävän hyvin. Nykälä on koko syksyn ollut huomattavan märkä ja näissä olosuhteissa sitä ei olisi pystynyt leikkaamaan isoilla koneilla. Kevyet robotit ovat olleet näissä olosuhteissa suuri apu.

Kentän ulkopuolella on tehty muutoksia, jotka avartavat kauniisti maisemaa, mutta samalla muuttavat kentän talviolosuhteita. Mestarilla on vahva epäily siitä, että esimerkiksi 14 viheriöllä ei tule ensi talvena olemaan lunta järveltä estottomasti puhaltavan tuulen vuoksi. Jo viime talvena vähäinen lumimäärä ei suojannut riittävästi ja viheriölle muodostui runsaasti jäätä.

Toivon kaikille kenttämestarikollegoille hyviä kentänhoitokelejä ja pitkiä hermoja!


Kylvövehkeet 13 väylällä

Reijänvaihto meneillään viheriöleikkuun yhteydessä

Hiekoitettu 16 tiiboksi

11 väylällä märkyys yllätti autoilijan

7 väylän avartuneet maisemat

14 viheriön talvehtiminen huolettaa mestaria


2.8.2023

Usein toistuvat rankkasateet aiheuttavat kentänhoidolle runsaasti haasteita. Takaysi Nykälässä on tällä hetkellä niin märkä, että vältämme siellä kulkemista koneilla ainakin tänään. Etuysillä kulku pääsääntöisesti raffeissa. Tänään pyrimme lähinnä korjaamaan veden aiheuttamia valumia esimerkiksi bunkkereissa ja kulkureiteillä.


10.7.2023

Sitä ei taas lauantaiaamuna tiennyt itkeäkkö vai nauraa. Viime viikolla levitetty siirtonurmi oli nimensä mukaisesti siirtynyt perjantai-illan rankkasateiden mukana useita kymmeniä metrejä edemmäs. Läpimäräksi vettynyt siirtonurmisiivu on yllättävän raskas ja hankala käsiteltävä, mutta saimme kuitenkin askarreltua siirtonurmet uudelleen paikoilleen lauantaiaamun ratoksi. Toivottavasti nurmet ehtivät juurtumaan ennen seuraavaa rankkasadetta. Lisäksi alikulku täyttyi vedestä ja hankaloitti pelaajien siirtymistä etu- ja takaysin välillä.


Hyvää juhannusta!

Kentänhoito jatkaa työtään läpi juhannuksen.


21.6.2023

Jälleen on saatu heinän kasvu kuriin raffikonerikkojen jäljiltä. Vanhat vehkeet pukkaavat kuumottumaan näillä keleillä entistä pahemmin, eikä öljyvahingoilta ole vältytty. Viime viikolla raffikone seisoi telakalla useamman päivän odottaen varaosia ja tähän aikaan vuodesta muutamankin päivän viive leikkuroinnissa saa paikat rehottamaan.

Tätä maisemaa kelpaa katsella!


8.6.2023

Par3

Etuysin keskellä sijaitsevalla par3 rakennustyömaalla on riittänyt ongelmia liiallisen kosteuden kanssa. Ongelmia on ratkaistu lisäämällä alueelle salaojituksia ja alue on saatu kuivumaan riittävästi pintatöiden jatkamiseksi. Lisähaastetta töihin tuo paikan kasvualusta, joka ei ole kasvuolosuhteiltaan optimaalinen. Aikaisemmin kylvetyt alueet eivät ole selvinneet märkyydestä ja jääpoltteesta. Par3 on tarkoitus saada käyttöön 30.6, mutta käyttöönotto on kuitenkin riippuvainen siitä, saadaanko alueen viherpeittävyys ajoissa riittäväksi.

Kenttä

Nykälässä leikkaavat robotit ovat antaneet meille lisäaikaa keskittyä etuysin leikkuisiin ja näin ollen olemme saaneet pidettyä Kasken puolella yleensä pitkäksi rehahtavat raffit kurissa. Satelliittien avulla työskentelevät robotit opettelevat vielä omia leikkuurutiineitaan ja siitä johtuen Nykälässä jotkut alueet ovat olleet paikoin liian pitkiä. Näitä alueita käydään vielä siistimässä isojen koneiden voimin.22.5.2023Kenttä on olosuhteisiin nähden erittäin hyvässä kunnossa!


18 väylä

Viimesyksyiset kaivuutyöt on nyt tasoitettu. Kuljethan golfautolla mieluiten väylän vasenta reunaa, jotta kylvöt saadaan rauhassa itämään.


Alikulku

Viime viikolla teimme uudistuksia etuysille johtavalla alikululla. Poistimme tunneliin valuneet maa-ainekset, uudistimme ja muokkasimme tunneliin johtavat luiskat sekä muokkasimme hieman sadevesien kulkua.


Robotit

Nykälään on nyt asennettu loput robotit ja tästä lähtien ne hoitavat takaysin leikkuut suurimmaksi osaksi viheriöitä lukuun ottamatta. Robotteihin ei tarvitse koskea, kenttähenkilökunta hoitaa ja huoltaa robottien vikatilat ja ongelmat.


Aurinkoista peliviikonloppua!

19.5.202313.5.2023


Kaski on auki!

Suuret kiitokset koko talkooporukalle!


26.4.2023

6 viheriö

Ykkösen viheriöltä nelosen tiiboksille päin

Viheriöt

Kenttä on suurimmaksi osaksi nyt lumeton, mutta varjoisimmilla paikoilla ja bunkkereissa on vielä lunta. Viheriöt ovat harsojen alla odottelemassa suotuisampia olosuhteita. Toivomuslistalla olisi, että sääennuste ei pitäisi paikkaansa, sillä seuraavaksi viikoksi on luvattu lunta, räntää, vettä ja yöpakkasia. Pahimmin vaurioituneita viheriöitä työstämme esimerkiksi tänään kun maailma hieman kuivuu eilisen sateen (ja ukkosen) jäljiltä.

Range

Rangen lyöntipaikka ei ole hetkeen käytössä, sillä se on jouduttu talven ja runsaan käytön jäljiltä työstämään täysin uusiksi. Tavoitteenamme on avata range 30.4.14.4.2023 Kentällä kevät edistyy

14 tiiboksi

17 viheriö


Viheriöt: Viheriöillä on runsaasti talven aiheuttamia tuhoja kuten jääpoltetta ja lumihometta. Tuhoja esiintyy varsinkin paikoissa, jossa järveltä vihmova tuuli on päässyt talven aikana tuivertamaan lumipintaa ohuemmaksi. Suunnitelma viheriöiden pelikuntoon saattamiseksi on tehty ja lähdemme toteuttamaan sitä heti kun pinnat ovat tarpeeksi kuivuneet. Hyvä suunnitelma tarvitsee kuitenkin kaverikseen lämpöä, joten toivotaan kevään nopeaa edistymistä.


Väylät: Väylille on eilen ja tänään levitetty hiekkaa sulamisen edistämiseksi.


4.4.2023 Kevätkuulumisia


Viheriöt:

Viheriöiltä on viime viikkojen aikana lingottu lumet pois ja niille on levitetty hiekkaa sulamisen edistämiseksi. Talvituhoja tulee olemaan jonkin verran, mutta kevät näyttää niiden lopullisen määrän ja laadun.

Albatlossi:

Talven aikana olemme uudistaneet Albatlossia ja tulemme saamaan uudistusprosessin valmiiksi ennen vesillelaskua.

Kasken puusto:

Tulemme suorittamaan kevään aikana sairaiden puiden poistoa etuysin puolella.1.3.2023 Uusi kausi


Toivomuksista huolimatta tämä talvi ei ole päästänyt kenttämestareita helpolla. Sahaava lämpötila ja vesisateet ovat paikoin päässeet lumikerroksen läpi ja niinpä viheriöitä on jouduttu auraamaan ja niiltä on poistettu jäätä. Näillä näkymin Kaski selviää talvesta paremmin kuin Nykälä.


Väylän 18 muutostyöt

Kentällä on parhaillaan menossa muutostyö yhteisen turvallisuuden lisäämiseksi. Tarkoituksena on kääntää 18 väylän pelisuuntaa pois päin väylän vierellä sijaitsevista mökeistä. Väylää levitetään pelisuunnassa vasemmalle Herneslahden suuntaan poistamalla reunimmaisia puita. Lisäksi out-linja tullaan siirtämään lähemmäs nykyistä väylän keskilinjaa. Lumien sulettua kaadettujen puiden kannot tullaan jyrsimään ja väylän reunaa tasataan.


GOLFKENTÄNHOITAJIA KAUDELLE 2023

Haemme Lappajärvellä sijaitsevalle golfkentälle ahkeria ja motivoituneita kentänhoitajia osaksi tiivistä golfyhteisöä. Työ sisältää runsaasti erikokoisten golfkentänhoitokoneiden käyttöä. Annamme työtehtäviin perehdytyksen. Työtä on tarjolla eripituisia aikoja vuoden 2023 huhtikuun ja marraskuun välillä. Työtä tehdään säästä riippumatta ulkona sekä arkisin että viikonloppuisin (n. 1 vkl/kk). Omalla osaamisella ja motivaatiolla voi myös päästä vaikuttamaan työn sisältöön.


Arvostamme

  • Golfin lajituntemusta
  • Ahkeraa ja innokasta asennetta
  • Puutarha-alan tai maatalousalan koulutusta ja kokemusta (ei pakollinen)


Edellytämme

  • B-luokan ajokorttia
  • Kykyä tehdä itsenäisesti työtä
  • Halua tehdä työ mahdollisimman hyvin


Tarjoamme

  • Greencardkurssin ja pelioikeuden koko kesäksi
  • Tarvittaessa autamme myös majoituksen löytymisessä


Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ansioluettelon kera 6.2.2023 mennessä kenttämestari Elina Hernesniemelle osoitteeseen elina.hernesniemi@jgs.fi
Paikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä.


Kenttämestari on kesälomalla ja toivottaa rauhallista, mukavaa sekä lämmintä joulua kaikille!

Joululahjaksi toivoisin kuitenkin rapsakkaa pakkaskeliä vielä pitkään, jotta lumi pysyisi kentän päällä paksuna ja kuivana kerroksena.


20.10.2022

Kentän rakennustyöt

Tällä hetkellä kentällä tapahtuu runsaasti. Rakennamme uuden sinisen tiiboksin väylälle 11 ja se on talvehtimisesta riippuen käytettävissä jo ensi kesänä. Lisäksi uudistamme Nykälän kastelujärjestelmää vaihtamalla vesipumpun paikkaa. Pumpun siirrosta johtuen keskellä 18 väylää työskentelee kaivinkone ja suosittelenkin jättämään koko väylän pelaamatta. 18 väylä on usein litisevän märkä, joten kaivamme samalla myllerryksellä salaojan kuivattamaan pelipintoja.

Tästä kaikesta touhusta johtuen kentällä on vielä paljon varisseita lehtiä. Niitä pyritään puhaltamaan pois edestä päivittäin.


11 väylän sinisen tiin pohjarakennustyöt

18 viheriö


28.9.2022

Virallisesti vuoden 2022 golfkausi on takanapäin, mutta kentällä iso työsarka on vasta edessä. Tänään olemme viheriöiden lannoituksen ja lehtienpoiston ohessa siirtäneet pelaajien kulkupelit Nykälästä Kasken puolelle talvisäilöön ja lautta on nostettu pois järvestä yhteistyössä Peltisepänliike Nykäsen kanssa.

Tästä eteenpäin keskitymme saattamaan kentän talveen hyväkuntoisena, jotta olisimme jälleen ensi kesänä huippukunnossa!

Pelaajien kulkupelien siirto Nykälästä Kaskelle

Lautan nosto yhteistyössä Psl Nykäsen kanssa

Syksyinen 12 viheriö

15.9.2022

Par3 pumppukopilta kuvattuna

Kosteasta sääennusteesta huolimatta tänään on ollut kentällä erittäin hyvä työskentely- ja pelikeli. Odotettuja sateita kentällä ei ole näkynyt lainkaan ja paikoin on ollut jopa liian kuivaa. Hyvä puoli kuivuudessa on tietenkin se, että taudit pysyvät paremmin loitolla.

Tänään kentällä on tasoitettu kakkosen naisten lyöntipaikka. Naiset saavat siis peliinsä loppukaudeksi vaihtelua aloittamalla lyöntinsä viereiseltä senioriteeltä. Älkää siis käyskennelkö korjatun lyöntipaikan päällä, jotta se saadaan ensi kaudeksi paremmassa kunnossa peliin.

Kakkosen naisten tee on nyt tasoitettu


Ethän mene kuuraiselle kentälle

Maailma on aamuisin jäässä, joten ethän mene kuuraiselle kentälle tai varsinkaan viheriöille. Jäätyneelle heinälle astuminen murskaa heinän ja pahimmillaan se kuolee, jolloin viheriöllekkin voi jäädä kengän jäljen muotoisia kuolleita alueita.

Maltetaan siis odotella maailman sulamista.

Hyviä syksyisiä pelikelejä kaikille!


Kesän 2023 työntekijäksi saa jo hakea!


Aikaisemmin haettu paikka täytettiin välittömästi, mutta ensi kesän miehistöön voi jo hakea.

Elina etsii remmiinsä golfkentälle kaudeksi 2023 käsistä käteviä työmiehiä tai naisia, joilla on pilke silmäkulmassa ja työntekoon reipas ote. Hyvä olisi jos rakastat ajaa koneilla ja/tai sinulla pysyy työkalut kädessä jakoavaimesta lapioon. Tarjolla siis runsaasti huoltotöitä erilaisten koneiden parissa sekä kentänhoitotöitä. Töitä voidaan jaotella innostuksen ja osaamisen mukaan. Oma-aloitteisuus ja innostus työntekoon ovat erittäin suuri plussa. Työtä on tarjolla pisimmillään maaliskuusta marraskuun loppuun ja lyhyimmillään kesä-heinäkuun.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus suoraan osoitteeseen elina.hernesniemi@jgs.fi

2.9.2022

Aloitimme eilen viheriöiden reikimisen Kasken puolella ja jatkamme sitä tänään kuuran lähdettyä Nykälässä. Reikiminen suoritetaan kolmen hengen voimin niin, että yksi henkilö reikii, toinen jyrää ja kolmas puhaltaa viheriöltä jyrän mukana tulleet roskat ja vaihtaa työn päätteeksi lipun paikan. Toimenpide on hidas, joten toivomme pelaajilta malttia ja ymmärrystä.

Viheriöiden tapitusilmastus ja jyräys

12.8.2022

12 viheriö

Leikkuujätettä viheriöillä 11.8

Eilisen lannoitusruiskutuksen jäljiltä ruiskutraktorin renkaiden mukana viheriöille pääsi jonkin verran leikkuujätettä forelta ja raffista. Leikkuujäte poistettiin niin pian kuin mahdollista.

Kenttä huippukunnossa ja viheriöt liukkaita

Tänään alkaviin seuranmestaruuskisoihin ja ensi viikon Pro Am -kilpailuihin on valmistauduttu jo pitkään ja esimerkiksi raffia on ajettu innokkaan iltavuorolaisen toimesta. Erityisesti bunkkereihin aiotaan kiinnittää huomiota tulevan viikon aikana.

Lisäksi miehistöön on saatu hetkellistä vahvistusta pitkän odotuksen jälkeen!

5.8.2022

1 viheriö aamu-usvassa

Viheriöiden ilmastus
Viheriöt aiotaan ilmastaa ensi viikon tiistaina. Työ pyritään tekemään haittaa aiheuttamatta.


Kakkosen vesieste
Kakkosen ensimmäisen vesiesteen reunaan on pystytetty punainen vesiestepaalu, jotta vesiesteen reuna näkyisi jo teeboksissa. Samalla vesiesteen reunaa on tuotu ylemmäs rinteeseen.


Lyönti- ja alastulojälkien korjaaminen
Muistuttaisin vielä kaikkia korjaamaan omat lyönti- ja alastulojäljet!
Jos et löydä omaa jälkeä, korjaa kolme muuta alastuloa!


27.7.2022

Uuden 2 väylän alun rakentaminen

Haastavista olosuhteista johtuen poikkesimme hieman alkuperäisestä suunnitelmasta ja päätimme rakentaa uuden 2-väylän alun siirtonurmesta. Siirtonurmet tilattiin Oravais Turfilta ja ne asennettiin maahan eilen. Siirtonurmea kuljettanut rekka ei päässyt koostaan johtuen työmaan viereen, joten avuksi soitettiin paikallinen monitoimiosaaja traktoreineen. Siirtonurmet toimitettiin kätevän pieninä rullina lavojen päällä ja ne asennettiin käsin. Uusi kakkosen miesten tee sijaitsee siis par3:n puolella korkealla töykyrällä lammen vieressä. Joudumme kuitenkin odottamaan siirtonurmen juurtumista ennen kuin voimme ottaa uuden lyöntipaikan käyttöön.

Siirtonurmen kuljetuskalusto

Siirtonurmialueen reunan tasaus

Valmis siirtonurmialue

Lyöntipaikkojen pystyleikkaus

Lyöntipaikkojen pystyleikkausta jatketaan sään salliessa ja siitä johtuen lyöntipaikoilla tulee edelleen paikoin olemaan hieman sotkua.

Runsaat sateet

Runsaista sateista johtuen myös raffissa tulee olemaan huonompaa leikkuujälkeä. Lisäksi viime lauantain kosteassa kisassa huomasimme, että Nykälän saariviheriö 12 ja Kasken kolmonen ovat sateen jäljiltä erittäin märkiä.

Henkilöstö

Karvan kasvu jatkuu, mutta koulun alusta johtuen tällä viikolla täysipäiväisestä työstä jää pois kolme miestä.


21.7.2022

18 viheriön perusleikkaus

Viheriöiden työstö

Viheriöt on nyt groomattu, hiekoitettu, jyrätty ja lannoitettu. Groomauksia oli tarkoitus jatkaa ensi viikolla, mutta sääennuste lupailee meille vielä tällä hetkellä liian märkää keliä.

Foret ja teet

Foret ja teet pystyleikataan lähiaikoina. Työstä aiheutuu jonkin verran leikkuujätettä.

Raffit

Raffit ovat paikoitellen päässeet pitkiksi konerikoista johtuen. Tällä hetkellä meillä on käytössä vain yksi raffileikkuri ja se pörrää kentällä aina kun muilta töiltä ehditään.


12.7.2022

Par3 ylägriini

Par3

Innokkaiden työmiesten ansiosta par3 on nyt edistynyt hurjaa vauhtia! Työn alla on muutaman jäljelle jääneen märän alueen kiveäminen, tasaus sekä kylvö.

Viheriöiden ilmastus

Viheriöiden ilmastus on aikomuksena aloittaa varhain torstaiaamuna. Tarkoituksena hiekoittaa, ilmastaa ja jyrätä viheriöt, mutta joudumme tätäkin työtoimenpidettä aloitellessa katsomaan vielä kerran aamulla ikkunasta pihalle. Runsaat sateet saattavat heikentää työnlaatua. Toimenpiteet pyritään jälleen suorittamaan niin, että niistä ei aiheudu haittaa pelaajille.
Tästä saa puhua kylillä!

Elina etsii remmiinsä golfkentälle käsistä kätevää työmiestä tai naista, jolla on pilke silmäkulmassa ja työntekoon reipas ote. Hyvä olisi jos rakastat ajaa koneilla ja sinulla pysyy työkalut kädessä jakoavaimesta lapioon. Tarjolla siis runsaasti huoltotöitä erilaisten koneiden parissa sekä kentänhoitotöitä. Töitä voidaan jaotella innostuksen ja osaamisen mukaan. Työt voisit aloittaa pikimmiten ja työtä riittää myöhäiseen syksyyn.

Yhteydenotot numeroon
044 981 4063
Elina Hernesniemi

Kenttämestari


7.7.2022

11 greeni elämänsä parhaassa kunnossa

Sadetusjärjestelmä

Väyläsadettimien hajoaminen väylällä 2 on aiheuttanut viime päivinä ongelmia. Sadettimet on nyt saatu korjattua.

Bunkkeroperaatio

Bunkkerien kanttaus- ja siistimisoperaatio jatkuu kentällä edelleen. Pojat ovat tällä hetkellä operoimassa väylällä 5.

Junnuteet

Etuysin väylille ilmestyneet punaiset ja keltapunaiset maalitäplät merkkaavat tällä hetkellä junnujen lyöntipaikkoja. Niitä ei pidä sekoittaa etäisyysmerkkeihin. Junnuteet merkataan lähiaikoina oranssilla maalilla ja vaihdetaan oranssiin tupsuun ja oranssiin lätkään heti kun niitä saadaan lisää. Takaysillä Nykälässä junnuteet ovat perinteiset oranssit JGS -teemerkit.

Next tee -kyltit

Omat pelaajat tuntevat kentän kuin omat taskunsa, mutta tulemme lähiaikoina lisäämään next tee - kylttejä kentälle vieraspelaajien avuksi.


1.7.2022

17 viheriösadetus

Klubin piha-alueen parannukset

Klubin ympäristössä on viime päivinä häärätty traktoreiden kera. Siistimmän ilmeen saamiseksi olemme levittäneet alueelle mursketta.

Sadetukset

Helteisinä päivinä joudutaan kuivimpia paikkoja sadettamaan myös päivisin. Pyrimme kuitenkin ajoittamaan sadetukset niin, ettei kukaan kastuisi.

Isompia toimenpiteitä viheriöille

Ensi viikolla helteiden laannuttua voidaan taas mahdollisesti tehdä viheriöille isompia toimenpiteitä. Tämä tarkentuu alkuviikosta. Kaikki pyritään kuitenkin tekemään aiheuttamatta haittaa pelaajille.


23.6.2022

Viheriö 11 klubin parkkipaikalta kuvattuna

Keltaiset liput viheriöillä

Viheriöiden lipputankoihin on nyt ilmestynyt pienet keltaiset liput, jotka näyttävät reiän paikan viheriöllä.

Reikä viheriön etulaidassa - keltainen lippu tangon alaosassa

Reikä viheriön keskellä - keltainen lippu tangon keskellä

Reikä viheriön takalaidassa - keltainen lippu tangon yläosassa

Viheriöiden nopeus

Tällä hetkellä viheriöiden nopeuteen vaikuttaa suuresti kylänurmikan kukinta. Kukinta aiheuttaa viheriöille myös kellertävän värin.

Bunkkerien kanttaus

Kesäkuun lopun ja heinäkuun alun näkyvin toimenpide kentällä on bunkkerien kanttaus. Bunkkeridivisioona toimii tällä hetkellä takaysillä Nykälän puolella väylillä 15 ja 16.

Robottikesäpojat

Uudet kesäpojat jatkavat hommia koko juhannuksen läpi. Robottikesäpojilla on valitettavasti esiintynyt hitusen huonoja tapoja ja niistä toinen onkin mököttänyt useampaan otteeseen 11 huussin alla, ja toinen on kellahtanut selälleen bunkkeriin jo hyvissä ajoin ennen juhannusta.Himos Golf

Mestari pelireissulla

Viime viikonloppuna mestari käväisi mailojen kera tutustumassa Himoksen golfkenttään, kierros oli märkä, mutta antoisa. Onneksi hyvässä peliseurassa ja hienolla kentällä pelaaja kestää huonompaakin säätä.

Tasaiseen maastoon tottuneelle Pohjanmaan kasvatille Himoksen mäkiset maastot ovat ilo silmälle! Väylät ja teeboksit ovat erittäin hyvässä kunnossa ja greenit todella liukkaat! Muutama putti lipsahtikin turhan kauaksi kupista useampaan kertaan.


Kiitos Himoksen mestarille hyvin hoidetusta kentästä!


16.6.2022

Mestari kiertämässä kenttää pelaajan silminPar3 on ollut huomattavasti oletettua suuritöisempi. Alue on hyvin kivinen ja kivien poistoon on jouduttu käyttämään isoja maatalouskoneita. Suurin työ kivien suhteen on nyt tehty ja jatkamme työstöä kentän oman henkilöstön voimin päivittäisten kentänhoitotöiden ohessa.


Uuden lähipelialueen harjoitusviheriötä saa nyt käyttää. Viheriön ympäristö vaatii vielä hieman kasvuaikaa, joten vältetään sillä kulkua vielä tovi.


Ainiin, lupaan tarjota klubilla oluen kaikille niille, joiden näen juhannusviikon aikana korjaavan viheriöiltä pallon putoamisjälkiä griinihaarukalla oikeaoppisesti!9.6.2022 Bunkkereihin lisää hiekkaa

Kentän kalustoon alusta asti kuulunut John Deere 855 soveltuu mainiosti hiekan kuormaamiseen sekä viheriöiden ilmaamiseen


Olemme tänään aloittaneet hiekan lisäämisen bunkkereihin. Työ aloitetaan väylän 11 bunkkereista.

Viimeviikkoisen työmiesvajauksen jäljiltä olemme taas päässeet viikkorutiiniin kiinni ja liian pitkiksi kasvaneet karvat on nyt siistitty. Raffit ja väylät kasvavat hurjaa vauhtia sateen ja auringon jäljiltä, joten raffikone pyörii kentällä nyt päivittäin.

Lisäksi viime vuosilta tuttu joutsenperhe on jälleen saapunut Kaskelle. Se tallustelee pääsääntöisesti väylillä 2-5.


Joutsenperhe on saapunut Kaskelle


2.6.2022 Reijitys ja tapitus


Tänään viheriöt on reijitty ja jyrätty. Reikiminen tehtiin ohuella tapilla, jotta siitä olisi mahdollisimman vähän haittaa putatessa. Viheriöt ovat edelleen 4mm korkeudessa, mutta aiomme tiputtaa leikkuukorkeutta lähiaikoina. Toivottavasti saamme myös uuden groomerin kohta tulille!


Ensi viikolla meillä onkin jo lähes täysi miehitys kentällä!


Kuulumisia par3:lta

Uusi par3 4-väylältä kuvattuna


Vaikka par3 näyttää vielä melko karulta, uudet viheriöt, väylät ja teet ovat jo hyvällä kasvulla. Erityisesti reuna-alueet vaativat runsaan kivimäärän takia vielä rajuja toimenpiteitä ja niitä työstetään lisäavun voimin isommilla traktoreilla vielä toukokuun aikana.

Lisäksi olemme hieman oikoneet uusia sinisiä lyöntipaikkoja ympäri kenttää. Myös kakkosen naisten tee tasattiin ja sen takia tilaa lyömiseen on hetken aikaa normaalia vähemmän.

Koko kenttä on tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa ja kenttämestarinkin saattaa nähdä iltaisin kentällä mailojen kera!


Kevättä rinnassa

Vihdoin kaikki lumet ovat sulaneet!

Viheriöt ovat talvehtineet erittäin hyvin ja golfkausi on aloitettu vauhdilla!

Viime syksynä panostimme erityisen paljon viheriöiden hoitoon ja keväällä lumet saatiin poistettua viheriöiltä hyvissä ajoin talvituhojen välttämiseksi. Ainoastaan yksi viheriö on kärsinyt enemmän lumihomeesta, mutta sekin on nyt huolella työstetty ja odottaa kasvua.

Väylät on leikattu alkuviikosta ensimmäisen kerran niiltä osin kun karva on kasvanut. Foret ja teet pystyleikataan kunhan sää sallii.

Paikoin kentällä on vielä keväisen hiekoituksen jäljiltä traktorin painaumia, pahoittelut siitä.

Kentällä työskentelee tällä hetkellä mestarin lisäksi mekaanikko ja kaksi työmiestä, joten työtä riittää ja mestarikin painaa kentällä tukka hulmuten.


Hyvää golfkautta toivottavat Elina ja pojat!


Lähes kaikilta viheriöiltä on lumet lingottu ja ne on myös hiekoitettu. Kuvassa väylän 1 viheriö

Kevättä kohti mennään kiivaalla vauhdilla vaikka alkava viikko hieman viileämmältä näyttääkin. Työt kentällä ovat olleet jo hyvässä vauhdissa muutaman viikon ajan.

Lue lisää