Ellun Palsta

Löydät täältä kaikki kenttämestarin pelaajille suunnatut viestit kauden aikana.
Uusimmat terveiset ovat aina ylimmäisenä

1.7.2022

17 viheriösadetus

17 viheriösadetus

Klubin piha-alueen parannukset

Klubin ympäristössä on viime päivinä häärätty traktoreiden kera. Siistimmän ilmeen saamiseksi olemme levittäneet alueelle mursketta.

Sadetukset

Helteisinä päivinä joudutaan kuivimpia paikkoja sadettamaan myös päivisin. Pyrimme kuitenkin ajoittamaan sadetukset niin, ettei kukaan kastuisi.

Isompia toimenpiteitä viheriöille

Ensi viikolla helteiden laannuttua voidaan taas mahdollisesti tehdä viheriöille isompia toimenpiteitä. Tämä tarkentuu alkuviikosta. Kaikki pyritään kuitenkin tekemään aiheuttamatta haittaa pelaajille.


23.6.2022

Viheriö 11 klubin parkkipaikalta kuvattuna

Viheriö 11 klubin parkkipaikalta kuvattuna

Keltaiset liput viheriöillä

Viheriöiden lipputankoihin on nyt ilmestynyt pienet keltaiset liput, jotka näyttävät reiän paikan viheriöllä.

Reikä viheriön etulaidassa - keltainen lippu tangon alaosassa

Reikä viheriön keskellä - keltainen lippu tangon keskellä

Reikä viheriön takalaidassa - keltainen lippu tangon yläosassa

Viheriöiden nopeus

Tällä hetkellä viheriöiden nopeuteen vaikuttaa suuresti kylänurmikan kukinta. Kukinta aiheuttaa viheriöille myös kellertävän värin.

Bunkkerien kanttaus

Kesäkuun lopun ja heinäkuun alun näkyvin toimenpide kentällä on bunkkerien kanttaus. Bunkkeridivisioona toimii tällä hetkellä takaysillä Nykälän puolella väylillä 15 ja 16.

Robottikesäpojat

Uudet kesäpojat jatkavat hommia koko juhannuksen läpi. Robottikesäpojilla on valitettavasti esiintynyt hitusen huonoja tapoja ja niistä toinen onkin mököttänyt useampaan otteeseen 11 huussin alla, ja toinen on kellahtanut selälleen bunkkeriin jo hyvissä ajoin ennen juhannusta.Himos Golf

Himos Golf

Mestari pelireissulla

Viime viikonloppuna mestari käväisi mailojen kera tutustumassa Himoksen golfkenttään, kierros oli märkä, mutta antoisa. Onneksi hyvässä peliseurassa ja hienolla kentällä pelaaja kestää huonompaakin säätä.

Tasaiseen maastoon tottuneelle Pohjanmaan kasvatille Himoksen mäkiset maastot ovat ilo silmälle! Väylät ja teeboksit ovat erittäin hyvässä kunnossa ja greenit todella liukkaat! Muutama putti lipsahtikin turhan kauaksi kupista useampaan kertaan.


Kiitos Himoksen mestarille hyvin hoidetusta kentästä!


16.6.2022

Mestari kiertämässä kenttää pelaajan silmin

Mestari kiertämässä kenttää pelaajan silminPar3 on ollut huomattavasti oletettua suuritöisempi. Alue on hyvin kivinen ja kivien poistoon on jouduttu käyttämään isoja maatalouskoneita. Suurin työ kivien suhteen on nyt tehty ja jatkamme työstöä kentän oman henkilöstön voimin päivittäisten kentänhoitotöiden ohessa.


Uuden lähipelialueen harjoitusviheriötä saa nyt käyttää. Viheriön ympäristö vaatii vielä hieman kasvuaikaa, joten vältetään sillä kulkua vielä tovi.


Ainiin, lupaan tarjota klubilla oluen kaikille niille, joiden näen juhannusviikon aikana korjaavan viheriöiltä pallon putoamisjälkiä griinihaarukalla oikeaoppisesti!9.6.2022 Bunkkereihin lisää hiekkaa

Kentän kalustoon alusta asti kuulunut John Deere 855 soveltuu mainiosti hiekan kuormaamiseen sekä viheriöiden ilmaamiseen

Kentän kalustoon alusta asti kuulunut John Deere 855 soveltuu mainiosti hiekan kuormaamiseen sekä viheriöiden ilmaamiseen


Olemme tänään aloittaneet hiekan lisäämisen bunkkereihin. Työ aloitetaan väylän 11 bunkkereista.

Viimeviikkoisen työmiesvajauksen jäljiltä olemme taas päässeet viikkorutiiniin kiinni ja liian pitkiksi kasvaneet karvat on nyt siistitty. Raffit ja väylät kasvavat hurjaa vauhtia sateen ja auringon jäljiltä, joten raffikone pyörii kentällä nyt päivittäin.

Lisäksi viime vuosilta tuttu joutsenperhe on jälleen saapunut Kaskelle. Se tallustelee pääsääntöisesti väylillä 2-5.


Joutsenperhe on saapunut Kaskelle

Joutsenperhe on saapunut Kaskelle


2.6.2022 Reijitys ja tapitus


Tänään viheriöt on reijitty ja jyrätty. Reikiminen tehtiin ohuella tapilla, jotta siitä olisi mahdollisimman vähän haittaa putatessa. Viheriöt ovat edelleen 4mm korkeudessa, mutta aiomme tiputtaa leikkuukorkeutta lähiaikoina. Toivottavasti saamme myös uuden groomerin kohta tulille!


Ensi viikolla meillä onkin jo lähes täysi miehitys kentällä!


Kuulumisia par3:lta

Uusi par3 4-väylältä kuvattuna

Uusi par3 4-väylältä kuvattuna


Vaikka par3 näyttää vielä melko karulta, uudet viheriöt, väylät ja teet ovat jo hyvällä kasvulla. Erityisesti reuna-alueet vaativat runsaan kivimäärän takia vielä rajuja toimenpiteitä ja niitä työstetään lisäavun voimin isommilla traktoreilla vielä toukokuun aikana.

Lisäksi olemme hieman oikoneet uusia sinisiä lyöntipaikkoja ympäri kenttää. Myös kakkosen naisten tee tasattiin ja sen takia tilaa lyömiseen on hetken aikaa normaalia vähemmän.

Koko kenttä on tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa ja kenttämestarinkin saattaa nähdä iltaisin kentällä mailojen kera!


Kevättä rinnassa

Vihdoin kaikki lumet ovat sulaneet! Viheriöt ovat talvehtineet erittäin hyvin ja golfkausi on aloitettu vauhdilla!Viime syksynä panostimme erityisen paljon viheriöiden hoitoon ja keväällä lumet saatiin poistettua viheriöiltä hyvissä ajoin talvituhojen välttämiseksi. Ainoastaan yksi viheriö on kärsinyt enemmän lumihomeesta, mutta sekin on nyt huolella työstetty ja odottaa kasvua. Väylät on leikattu alkuviikosta ensimmäisen kerran niiltä osin kun karva on kasvanut. Foret ja teet pystyleikataan kunhan sää sallii. Paikoin kentällä on vielä keväisen hiekoituksen jäljiltä traktorin painaumia, pahoittelut siitä. Kentällä työskentelee tällä hetkellä mestarin lisäksi mekaanikko ja kaksi työmiestä, joten työtä riittää ja mestarikin painaa kentällä tukka hulmuten.Hyvää golfkautta toivottavat Elina ja pojat!

Vihdoin kaikki lumet ovat sulaneet!

Viheriöt ovat talvehtineet erittäin hyvin ja golfkausi on aloitettu vauhdilla!

Viime syksynä panostimme erityisen paljon viheriöiden hoitoon ja keväällä lumet saatiin poistettua viheriöiltä hyvissä ajoin talvituhojen välttämiseksi. Ainoastaan yksi viheriö on kärsinyt enemmän lumihomeesta, mutta sekin on nyt huolella työstetty ja odottaa kasvua.

Väylät on leikattu alkuviikosta ensimmäisen kerran niiltä osin kun karva on kasvanut. Foret ja teet pystyleikataan kunhan sää sallii.

Paikoin kentällä on vielä keväisen hiekoituksen jäljiltä traktorin painaumia, pahoittelut siitä.

Kentällä työskentelee tällä hetkellä mestarin lisäksi mekaanikko ja kaksi työmiestä, joten työtä riittää ja mestarikin painaa kentällä tukka hulmuten.


Hyvää golfkautta toivottavat Elina ja pojat!


Lähes kaikilta viheriöiltä on lumet lingottu ja ne on myös hiekoitettu. Kuvassa väylän 1 viheriö

Kevättä kohti mennään kiivaalla vauhdilla vaikka alkava viikko hieman viileämmältä näyttääkin. Työt kentällä ovat olleet jo hyvässä vauhdissa muutaman viikon ajan.

Lue lisää