Startti-info

Green card - ja starttikurssit Järviseudun Golfseuralla

Green Card

Green Card on todistus golfin pelaamiseen edellyttävistä tiedoista ja taidoista. Green Cardin suorittamiseksi ei tarvitse aiempaa osaamista, kaikki tarvittava tieto tarjotaan kurssilla. Green Card on edellytys jäsenyyden saamiseksi mihin tahansa golfseuraan.


Jäsenyys

Jäsenyys takaa sinulle muun muassa Golfliiton jäsen- ja tasoituskortin, joka toimii virallisena käyntikorttina pelaamaan mentäessä. Jäsenyyden mukana saa käyttäjätunnukset WiseGolfiin, jonka kautta Järviseudun Golfin ja monen muunkin kentän ajanvaraus toimii.


Starttikurssi

Järviseudun Golfseuran starttikurssi tarjoaa sinulle edullisesti samassa paketissa sekä Green Cardin että jäsenyyden Järviseudun Golfseuraan. Starttikurssilla saat tietoa esimerkiksi seuraavista asioista: pelivälineet ja niiden käyttö, asento ja ote, lyönti, turvallisuus, pelaaminen kentällä ja etiketti.


Pelioikeus

Jokainen pelikerta vaatii jonkinlaisen pelioikeuden. Pelioikeuden voi ostaa erillisenä joka kierrokselle (Green Fee), mutta jos kierroksia tulee enemmän, niin kannattaa harkita ”kymppikorttia” tai kausikorttia. Kymppikortti sisältää nimensä mukaan 10 kierrosta meidän kentällä ja kausikortilla voi pelata niin paljon kuin vain ehtii.

Hinnastosta löydät ajantasaiset hinnat Green Feelle, kymppikortille ja kausikortille​​​​​​​

Jos golfkärpänen puraisee kunnolla, voit harkita osakkeen ostamista. Osakkeenomistajat saavat perus- ja käyttövastikkeen maksettuaan pelioikeuden lisäksi myös muita etuja!

Autamme mielellämme golfosakkeisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita tai laita viestiä: toimisto@jgs.fi tai 044 566 1999


Välineet

Jokaisella pelaajalla tulee olla kierroksella mukana omat mailat ja pallot. Näiden lisäksi kannattaa varautua kierrokselle aina sääennusteen mukaan.

Golfhanska ja -kengät eivät ole pakollisia, mutta ne kannattaa hankkia ensimmäisten asioiden joukossa mailojen jälkeen. Hanska ehkäisee hiertymiä ja rakkoja. Golfkengät ovat esimerkiksi lenkkareita paljon tukevammat ja pitävät paremmin vettä. Lisäksi kenkien pohjassa on pehmeät piikit, jotka lisäävät pitoa märällä nurmella.


Säännöt ja etiketti

Golfin sääntöihin tutustutaan Starttikurssin yhteydessä. Sen lisäksi klubilta voi ostaa sekä pikaoppaita, että virallisia sääntökirjoja. Virallinen sääntökirja on myös saatavilla mobiiliversiona AppStoresta ja Google Play kaupasta. Sovellus löytyy nimellä ”Rules of Golf”

Golfetiketti kattaa yhteisesti jaetut tavat ja käyttäytymissäännöt. Golfetikettiä käsitellään tarkemmin täällä