JGS Itä-Länsi Ryder Cup 2023

Järviseudun Golfseuran perinteinen Itä-Länsi Ryder Cup pelattiin 17.6.2023 Suomen kesän näyttäessä parhaita puoliaan

Edellisen kerran JGS:n Itä-Länsi Ryder Cup pelattiin 2021, jolloin Länsi päihitti Idän suvereenisti 11½ - 6½.

Tänä vuonna joukkueiden kapteenit Timo ja Timo olivat saaneet koottua erittäin tasaväkiset joukkueet. Foursome-pelien jälkeen Idän joukkue oli reippaassa 3-1 johdossa ja kun nelipallo tasattiin 1½-1½, oli tilanne ennen yksinpelejä Idälle 4½-2½.

Yksilöpeleissä Länsi alkoi napsimaan päänahkoja ja kisa näyttikin kääntyvän hiljalleen Lännelle. Kokonaistilanne oli tasan, kun viimeinen pari oli pelannut 16 väylää ja Lännen edustaja Pekka oli kuronut turvallisen kahden reiän kaulan. Idän Alisa Nykänen vei kuitenkin väylän 17 varmalla pelillä ja viimeiselle väylälle tultaessa hänellä oli mahdollisuus tasoittaa peli ja koko kisa. Molemmat joukkueet jännittivät 18:n viheriön ympärillä, kun kisaajat valmistautuivat birdie-putteihin.

Alisan haamu-putti

kilahti suoraan keskelle ja kisa oli tasan!

Koko kisan tulokset löytyvät

TÄÄLTÄ


Perinteisesti Ryder Cupin mestaruus olisi siis jäänyt Lännelle, mutta joukkueiden yhteisellä päätöksellä sovittiin, että JGS:n Itä-Länsi Ryder Cup-mestaruus 2023 ratkaistaan kapteenien välisellä uusinnalla väylillä 10 ja 11.


Kapteenit tasasivat vaiherikkaan 10-väylän ja jatkoivat hienoilla avauksilla keskelle väylää 11. Lähestymiset osuivat kummaltakin Timolta viheriölle Lännen Timon ollessa hieman kauempana.

Lännen Timon komea birdie ratkaisi koko kisan Lännelle.

Timon upea pirkku upposi haastavasta paikasta

JGS:n Itä-Länsi kapteenit reilun kisan jälkeen

Suuret kiitokset vielä kerran joukkueiden kapteeneille onnistuneista kokoonpanoista ja erityskiitokset kaikille pelaajille ikimuistoisesta päivästä. Kaikkiansa 35 pelaajaa oli mukana lämpimässä ja lämminhenkisessä kisassa.

Kiitokset myös Danielille maukkaista burgereista. Hyvin jaksoi pelata!

Loppuun asti jännittäneet joukkueiden jäsenet kokoontuivat vielä ratkaisin jälkeen pokaalin ääreen

Hyvin alkuun lähtenyt kesä jatkuu seuraavan kerran Juhannuksen Kaskenpoltolla, joka tänä vuonna toimii Jussin avauksena jo torstai-iltana. Lisätietoja ja ilmoittautuminen

TÄÄLTÄ