Garmin R 10 simulaattorin käyttöohje

Alla löydät koottuna simulaattorin käyttöön liittyvät tärkeimmät ohjeet. Ohjetta päivitetään tarpeen mukaan ja palautetta otetaan vastaan.

Aivan ensimmäisenä: tutustu

turvallisuusohjeeseen


Simulaattori löytyy Hotelli Kivitipun hotelli-siivestä, kolmannesta kerroksesta heti portaiden yläpäästä oikealta Kannus-kabinetista.

Vielä alussa joudut pyytämään avainta hotellin vastaanottosta. Palauta avain vastaanottoon heti käyntisi jälkeen.

Hotellin vastaanotossa ei ole käyttöohjeita. Ne löytyvät toistaiseksi vain täältä kotisivuilta!

Tilanne muuttuu, kun saamme varausjärjestelmän ja kulunvalvonnan tilan oveen.

Älä säädä tilassa olevan tabletin, tutkan tai videotykin asetuksia, jos et ihan oikeasti tiedä, mitä teet...

Oveen tullaan asentamaan sähkölukko, johon saat kulkuoikeuden varauksesi yhteydessä.


Käynnistä ensin videotykki

Suuntaa kaukosäädin kohti videotykkiä ja paina virtanappia

Kun tykki on käynnistynyt, siirry kaukosäätimen nuolilla kohtaan Source, paina OK ja tämän jälkeen siirry kohtaan HDMI ja paina OK.

Muista pitää kaukosäädin suunnattuna kohti videotykkiä koko ajan, kun teet säätöjä.


Käynnistä seuraavaksi Garmin R 10

Irroita analysaattori laturista, kiinnitä kolmijalka analysaattoriin magneetilla ja paina laitteen takaosassa olevaa virta-painiketta

USB-latausliitin on takana alhaalla vasemmalla. Keskellä on kolo, johon kolmijalka kiinnittyy magneetilla. Oikealla ylhäällä on virta-painike, josta laite käynnistyy ja sammuu.

Kiinnitä kolmijalka ja käynnisä laite.

Sijoita R10 niin, että se on suoraan lyöntilinjalla osoittaen keskelle valkokangasta. Voit käyttää apuna esimerkiksi suuntatikkua


Käynnistä iPad etupanelin virtapainikkeesta, avaa Garmin Golf-sovellus ja tarkista, että yhreys analysaattorin ja iPadin välillä on muodostettu

Käynnistä Garmin Golf-sovellus

Valitse asetukset (kolme pistettä)

Valitse Garmin-laitteet...

...ja varmista, että Approach R10 on yhdistetty. Palaa takaisin vasemman yläkulman punaisesta nuolesta ja valitse tämän jälkeen alareunasta Golfsimulointi

Jos haluat vain harjoitella, valitse Harjoitusalue ja jos haluat aloittaa pelin, valitse Home Tee Hero

Valitse tämän jälkeen kenttä. Kenttiä on kaikkiaan 42 000

Lisää tämän jälkeen pelaajat. Voit poistaa ylimääräiset pelaajat ruksisita ja lisätä plusmerkistä listalla olevista pelaajista haluamasi. Kerralla voi osallistua maksimissaan 4 pelaajaa. Paina Jatka, kun olet valmis

valitse jokaiselle pelaajalle tii, jolta hän pelaa. Paina Jatka, kun olet valmis

Kenttä latautuu...

Ensimmäinen pelaaja tulee vuoroon.

Muista tarkistaa ennen lyöntiä, että laitteen etureunassa oleva valo vilkkuu vihreänä.

Home Tee Heron pelikenttä näkyy valkokankaalla hieman pienempänä ja grafiikka on videopelin omainen.

Muista suunnata lyönti suoraan analysaattorin edessä olevaa lyöntilinjaa pitkin. Jos R10 on asetettu oikeaan kohtaan, voit tähdätä valkokankaalla olevan kuvan keskelle.

Puumailoilla Garmin rankaiseen pienemmästäkin virheestä todellisuutta huomattavasti lyhyemmällä lentokaarella. Raudoilla lyöntipituudet ovat lähempänä todellisia mittoja lyönnin onnistuessa. Virheet kertautuvat myös raudoilla.

Peli ei tue puttaamista, vaan viheriö-osumissa lisätään 3,2 tai 1 lyöntiä etäisyyden mukaan.


E6 Connect on englanninkielinen sovellus, mutta grafiikaltaan huomattavasti parempi ja kenttä näkyy pelin aikana koko valkokankaalla. E6-sovelluksella pelattaessakin tulee yhteys 10:n ja tabletin välillä luoda ensin Garmin Golf-sovelluksella. Garmin Golf voi jäädä taustalle auki, kun avaat E6-sovelluksen.

Älä sulje Garmin Golf-sovellusta, kun avaat tabletista E6-sovelluksen. Tabletin ja tutkan välinen bluetooth-yhteys pysyy päällä ja siirtyy E6-sovellukseen sen käynnistyessä.

Voit siirtyä rangelle valitsemalla "Practice" tai pelaamaan valitsemalla "Play Golf"


Pelimuoto on lyöntipeli ja putti-asetukset on siten, että pelaajat sopivat, montako puttia lähestymisestä riippuen viheriöllä tulee. Mitat voi sopia esimerkiksi: 2 m tai alle =1 putti; 2-5 m = 2 puttia jne..

Myöhemmin tilaan hankitaan myös puttimatto, jossa voi halutessaan käydä suorittamassa putin siltä etäisyydelta, mihin pallo viheriöllä jäi.

Pelaajia voi lisätä korkeintaan kahdeksan kappaletta. Pelaajan kohdalla olevasta kynän kuvasta voi muuttaa pelaajakohtaisia tietoja, kuten kätisyys, tii, sukupuoli, taitotaso ja lisätä pelaajan nimen

Pelaajan tiitä valittaessa kannattaa huomioida, että simulaattori käyttää tiistä eri värejä, mitä Suomessa on käytössä. Normaaliasetuksissa miehille kannattaa valita ohjelman tarjoama sininen (Blue) tii. Naisille ohjelma tarjoaa tiiksi punaista (red), joka vastaa Suomessa käytettävää punaista

Kenttävaihtoehtoja on kaikkiaan viisi. Reikiä voi valita joko kaikki 18, etuysi, takaysin tai vain tietyt reijät.

Kun asetukset on tehty ja valitaan "TEE OFF", kenttä latautuu ja ensimmäinen pelaaja tulee vuoroon.

Peli suorittaa joka väylän alussa esittelyn eli "ylilennon", jolloin pelaajat saavat kuvan väylän muodosta. Kuvan oikeassa yläkulmassa näkyy väylän kartta, jossa on myös pelin ehdottama seuraavan lyönnin tavoite ja pelilinja. Kartalla näkyvä puna-valkoinen merkkipaalu näkyy myös isossa kuvassa. Halutessasi voit siirtää kohteen paikkaa tabletin näytöllä pikkukartassa, Jokaisen lyönnin jälkeen ohjelma näyttää lyönnistä lyhyen analyysin.

Kun lopetat pelaamisen, sammuta virta tutkasta ja aseta se lataukseen.

Sammuta virta videotykistä, sulje tabletista kaikki sovellukset ja laita tabletti lepotilaan painamalla tabletin vasemman sivun yläreunassa olevaa virta-painiketta. Älä tallenna tuloskortteja tai lyöntitietoja tabletille, ettei laitteen muisti turhaan täyty.

Siivoa tila; kerää pallot ja tiit lattialta niille varatuille paikoille. Laita roskat roskakoriin ja palauta mahdolliset astiat ravintolaan. Sammuta tilan valot ja varmista, että ovi menee varmasti lukkoon.

Ilmoita mahdollisita puutteista tai toimintahäiriöistä välittömästi Keijolle: 044 2844091 tai keijo.keskinen@jgs.fi

Sivujen päivitys jatkuu.....

Lisää ohjeita ladataan tänne myöhemmin