Talvi on tullut

Vaikka lumi vielä loistaa poissaolollaan, on kenttä jo talviteloilla

Vuosi sitten marraskuussa oli Herneslahti jo jäässä.

Kausi alkaa olla paketissa ja on aika katsoa hieman menneeseen kesää ja tulevaisuuteen.

Heti keväällä pääsimme pelaamaan erinomaisessa kunnossa olevalle kentälle. Kentän mainiosti onnistunut talvehtiminen vain korostui, kun etelän kenttien karmea tilanne alkoi kevään aikana selviämään. Oikeaan aikaan tehdyt oikeat toimenpiteet toimivat pohjana onnistumiselle.

Suuret kiitokset vielä kerran Elinalle ja koko kentän henkilöstölle erinomaisesta työstä!

Taloudellisesti kausi oli niin seuralle, kuin yhtiöllekin kohtuullinen. Aivan kaikessa ei päästy tälle vuodelle suunnitellun talousarvion tasolle, mutta onnistuneella kulukontrollilla tulos pysynee plussan puolella. Koronan jälkeinen golfbuumin lievä lasku näkyi hieman pelaaja- ja kierrosmäärissä. Kotimaan golfmatkailu oli saanut rinnalleen taas mahdollisuuden lähteä ulkomaille ja eteläsuomen pelaajat tuntuivat luulevan, että koko Suomen kentät ovat samanlaisena perunapeltona, mitä suurin osa eteläsuomen kentistä oli. Silti jäsenmäärät ja kierrokset pysyivät reippaasti koronaa edeltävien määrien yläpuolella ja uusia, aktiivisia pelaajia saatiin tänäkin vuonna runsaasti golfin pariin. Ilahduttavana näkyi pitkästä aikaa runsas uusien junioreiden määrä.

Järviseudun Golfseura aloittaakin tulevana talvena Lappis-areenalla junnu-treenit. Tästä tarkemmin lisää, kun tarkemmat yksityiskohdat on saatu sovittua.

Lisäksi Hotelli Kivitipussa oleva simulaattori on uusittu ja siellä tullaan normaalien pelivuorojen lisäksi järjestämään toimintaa seuran jäsenistölle. Myös tästä tulemme ilmoittelemaan vielä erikseen tarkemmin.

Kentällä on jo tehty, aloitettu ja suunnitteilla pieniä parannustöitä: Esimerkkeinä väylän 11 uusi sininen tii-boksi odottaan tulevan kesän kasvua ja kun uusi lyöntipaikka saadaan käyttöön, tullaan väylän vanhaa punaista/oranssia lyöntipaikkaa ehostamaan ja korottamaan kauden 2023 aikana.

Eniten työn jälkiä näkyy väylällä 18, jonka varrelle on asennettu uusi pumppaamo takaysin kastelujärjestelmälle. Samalla väylän kuntoa pyritään parantamaan uudella salaojituksella. Väylän 18 varrelta tullaan tulevan talven aikana kaatamaan myös muutamia puita ja väylää levennetään hieman sen vasemmasta reunasta. Tavoitteena on muuttaa väylän pelisuuntaa siten, että vältyttäisiin harhautuneista palloista aiheutuneilta vaaratilanteilta väylän loppupäähän rakennettujen mökkien ympäristössä. Muutostyöt näkyvät koko kauden väylällä 18, mutta uusi pelisuunta on kokonaisuudessaan käytössä aikaisintaan kauden 2023 lopulla.

Uutta kautta odotellessa on hyvä kokoontua vielä kerran viettämään yhteistä

PIKKUJOULUA

klubille 17.12.2022. Alkuperäinen kutsu ei ollut jostain syystä tavoittanut kaikkia jäseniä. Käykäähän ilmoittautumassa viimeistään 9.12.2022 ja tulkaa mukaan nauttimaan Danielin Joulu-herkuista. Pikkujoulun jälkeen on hyvä rauhoittua Joulun viettoon.


Nöyrin Kiitos vielä kaikille erinomaisesta kaudesta ja tehdään tulevasta kaudesta entistäkin parempi!


Keijo