Kausi nippuun


Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös golfkausi 2023, jopa harmillisen aikaisin. Ajattelin niputtaa loppukauden tässä kohtaa, ennenkuin siirrytään talvigolfin pariin simulaattoriin!

Kauden jälkimmäisen puolikkaan kilpailukalenterista löytyi perinteisesti mm. Potut pottuina-scramble, Perhonjokilaakso Open ja Syysscramble. Uudempia tapahtumia oli mm. Sop Metal Open, joka oli firman 30-vuotisjuhlakisa, BMW Golf Cup - Käyttöauto Open ja Matrix & Cornelia Golf Tour scramble. Osallistujissa oli ilahduttavan paljon myös vieraspelaajia, toivottavasti kisat saavat jatkoa tulevina kausina.

Elokuussa oli parit seurakisat, kuun alussa polkaistiin käyntiin ÄG-EPG-JGS Kapteenin valinta -kisa. Tänä vuonna pelattiin kauniilla Ähtärin kentällä ja ensi vuonna saadaan kotikenttäetu, kun järjestelyvuoro on meillä. Sain kisaan mukaani kovan viisikon, mutta siitä huolimatta pokaali matkasi Ruuhikoskelle, kovasti jäi hampaankoloon!

Loppukuusta otettiin taas yhteen Härmäläisten kanssa Kylätappelun merkeissä. Sakinhivutus pelattiin meillä, eikä Härmään annettu mukaan kuin puolikas piste tarjolla olleesta kymmenestä. Kisaan saatiin hyvää kylähenkeä ja viimeiselle griinille oli mukava tulla, kun pelinsä jo päättäneet olivat vastaanottamassa ja kannustamassa omiaan! Ensi vuodeksi Kylätappelua uudistetaan sen verran, että keväällä pelataan Härmässä osa 1/2 ja syksyllä meillä 2/2, niin saadaan pytty jakoon ennen talven tuloa.

Kivitippu ProAm -tapahtuma täytti taas elokuun toisen viikonlopun tohinallaan. Tapahtumassa on hieno, rento tunnelma, jossa on ilo olla mukana ja päästä seuraamaan ammattilaisten peliä. Ammattimaista peliä oli tarjolla myös seuraavana viikonloppuna, kun ratkottiin Seuran mestaruudet poikkeuksellisen hienossa kelissä! Kisakatsomokin kerää jo hyvin porukkaa klubille tulosseurannan ääreen.

Syyskuulla päätökseen saatiin kesän läpi jatkunut Kapteenin Twisti yhden hengen scramblessa. Viimeisessä osakilpailussa jaossa oli tuplapisteet ja niiden avulla pakkaa saatiinkin pikkuisen sekoitettua! Voittajaksi päätyi huikeilla 44 pisteellä Veli-Matti Uusipaikka, huolimatta viimeisen kierroksen yrityksistäni sekoittaa peliä.. Toisena palkittiin läpi kesän tasaisesti takonut Jouko Kyröläinen 26 pisteellä ja kolmanneksi nousi nollapisteistä hurjalla pelillä Mika Männikkö 24p. Kisasarja keräsi kesän mittaan 19 pelaajaa ja vielä viimeiseenkin osakilpailuun innostui lähtemään pari uutta yrittäjää. Ensi kesänä jatketaan ehdottomasti, osin uusilla, osin vanhoilla twisteillä!

Ladyt Lakeuksilla -kiertueella pelattiin elokuussa Ruuhikoski, joka oli saanut osansa rankoista vesisateista, niinkuin kaikki kentät kauden mittaan. Syyskuun lopussa kiertue päättyi Lappajärvelle, mukana oli 34 naista, joista seitsemän meidän omia jäseniä ja kymmenen parhaan joukossa näistä neljä! Sää onneksi suosi tapahtumaa ja saatiin pelata mukavassa kelissä. Palkintoja oli kertynyt niin runsaasti, että niitä riitti lopulta jokaiselle osallistujalle ja osa jäi odottamaan ensi vuotta. Kiertue starttaa ensi keväänä meiltä, kunhan vain saadaan kenttä auki.

Kauden päätöskisa pelattiin syyskuun lopussa kosteissa merkeissä, tavalla tai toisella, koko päivän satoi vettä. Tuossa kisassa on aina valtavan hyvä, mutta samalla haikea tunnelma, kun kausi alkaa olla taputeltu. Illalla laskettiin lippu, jaettiin päätöskisan ja mestaruuskisojen palkinnot ja juhlittiin vielä porukalla. Muutaman kerran päästiin vielä täysille kierroksille tuon jälkeen, mutta Nykälä jouduttiin sulkemaan jo 9.10. koska vettä oli yli omien tarpeiden. Kaskenmäelläkään ei lopulta pelattu sitten enää kuin viikko, kun yöpakkaset ja kylmä keli tulivat päättämään ulkokauden 15.10.

Ehdin kesän mittaan käväisemään Linna Golfissa, Peuramaa Golfin Porkkalassa, Suur-Helsingin Golfin Lakistossa, Eerikkala Golfissa ja Tarinagolfin Vanhassa Tarinassa paikallisten kapteenien vieraana, muutamasti mukaan saatiin myös muita vierailulla olevia kapteeneita. Oli hienoa päästä tutustumaan uusiin kenttiin ja juttelemaan tavoista ja toiminnasta muissa seuroissa, kiitos kaikille osallisille! Sain pari kapteenia myös sovitusti vastavierailulle ja jokunen kävi omatoimisesti meillä pelaamassa, kun kaikkien kanssa ei ollut mahdollisuutta päästä pelaamaan tai edes tapaamaan. Nämä kapteenivierailut on helppo tapa vaihtaa kuulumisia, tutustua ja verkostoitua ja yleensä aikataulujen yhteensovittaminen onnistuu, kun on ajoissa asialla.

Itse golfaamisen lisäksi kesän parhaina hetkinä mieleen jää kisojen jälkeiset tuokiot klubilla, kun vielä palkintojen jaon päätteeksi jäädään porukalla istumaan ja toimittelemaan. Yleensä noissa hetkissä tulee niitä tärkeitä ideoita ja palautetta, joita voi vaikka jalostaa käyttöön ja huomioida tulevaisuudessa.

Nyt siirrytään simulaattorin pariin odottelemaan kevättä ja uutta golfkautta! Kiitos ihan jokaiselle kuluneesta kaudesta ja mukavaa talviaikaa!


Sirpa