Huomioita kauden alkuun

Hyvää alkanutta golfkautta 2024!

Meilläkin saatiin vihdoin kenttä auki pitkän pitkän talven jälkeen ja heti alkuun onkin sitten pelattu helteisessä kelissä. Kesä on kovasti edellä aikaansa ja paarmat ja hyttysetkin on jo ilmestyneet peliseuraksi. Myös etuysin joutsenperhe on löytänyt tiensä kentälle. Annetaan joutsenille taas oma rauhansa ja droppaillaan palloa tilanteen niin vaatiessa.

Muutamia kummallisia ilmiöitä olen heti tähän kauden alkuun huomannut kentällä ja se laittoikin kirjoittamaan.

Muista aina varata tiiaika! Muutaman kerran, kun kierroksen päälle on katsellut ketäs siellä olikaan pelaamassa, on tullut vastaan, että olen nähnyt kentällä pelaajia, joilla ei ole varattuna tiiaikaa. Ilman tiiaikaa ei ole lupaa mennä kentälle pelaamaan! Samalla muistutus myös lähtöajan vahvistamisesta, ilman sitä ei vakuutukset ole voimassa. Nämä molemmat hoituu näpsäkästi WiseGolf -sovelluksen kautta, eikä ole kenellekään ylipääsemätön rasti.

Kilauta kelloa väylillä 2, 3 ja 8, että takana tulevat tietävät milloin uskaltaa lyödä! Tämä on tosi tärkeää etenkin, kun kentällä on reippaasti porukkaa, säästää paljon aikaa sekä lisää kaikkien turvallisuutta. Noilla edellämainituilla väylillä lyödään "sokkona" mäen takaa, eikä näköyhteyttä edelliseen ryhmään ole, mistä johtuen vaaratilanteita voi tulla hyvinkin helposti. Huolehditaan sama sitten myös toisinpäin; odota kellon kilkatusta ennenkuin lyöt edellämenevien perään tai jos kilinää ei kuulu, käy tarkistamassa, että väylä/griini on tyhjä.

Korjaa lyönti-/alastulojälkesi! Nyt on poikkeuksellisen paljon näkynyt korjaamattomia alastulojälkiä griineillä ajankohtaan nähden. Kenttä kuuluu meille kaikille ja on jokaisen pelaajan etu, kun se on hyvässä kunnossa, joten muistetaan pitää siitä huolta! Alastulojäljen korjaaminen griinillä ei vie kuin muutaman sekunnin aikaa ja samalla voi mainiosti korjata muutkin näköpiiriin osuvat jäljet, se ei ole keneltäkään pois.

Sääntöjä ja ohjeita ei tehdä kenenkään kiusaksi, vaan että kaikkien olisi mukavampi ja turvallisempi liikkua kentällä.

Turvallista golfkauden jatkoa jokaiselle!

-Sirpa-